Pitkän pitkästä aikaa risteily Tukholmaan. Lähdettiin ukon kanssa näin yllättäen pääsiäisenä laivailemaan. Ei nyt sen kummempaa "syytä" laittautua Ruotsiin, mutta voihan sitä hetken kävellä vanhassa kaupungissa, kunhan ensin niin pitkälle pääsee. Viikkarilla lähdettiin, aivan täynnä koko laiva pitkänä perjantaina.

Perillä Tukholmassa sää oli loistava, aurinko paistoi ja kevät hiukan pidemmällä kuin meillä. Ei kuitenkaan kukkivassa kunnossa vielä sielläkään. Talvivaruisteissa jouti kävelemään katuja pitkin, sillä pohjoistuuli vihelsi korvissa.

Vanhan kaupungin ihanan historialliset kadut. Innokkaana käppäilin niitä (ukko ei niin innokkaana) ja tiirailin kauppojen näyteikkunoita.

Parhaimmat turistirysäkadut olivat aika täynnä krääsää joita mieluusti myivät kaikille. Tässä ihanan värikäs ikkuna, Pippi kamaa erilaisissa muodoissa löytyi kaupan sisällä.

Tähän erikoisliikkeeseen olisin halunut sisälle, mutta ovet eivät auenneet luvattuun aikaan. Liikkeen olisi pitänyt olla auki lauantaisin klo.12. alkaen mutta kiinni oli. Eikä minkäänlaista merkintää ikkunassa pääsiäisen kiinniolosta. Muissa liikkeissa oli kyllä kiitettävästi lappuja oliko kyseinen putiikki auki tai kiinni näin pääsiäsen aikaan. Tosin tämähän lauantai oli ihan "tavallinen" lauantai vaikka pääsiäisen pyhät ovat ennen ja jälkeen. Hiukan harmitti, kun odotimme varta vasten tämän aukeamista. 

Kaunista talokoristelua ja turisteja. Oikealla hiukan häämöttää Nobelin museo, valkoinen rakennus. Sinne oli, yllättävää kyllä, jono.

Maisemaa ukon tupakkitauolta. Akka kipitti vanhaan kaupunkiin konditorian perään.

Jep, tämähän risteily oli sitten jotakuinkin siinä. Paluumatka oli rauhallisempi, sillä laiva ei ollut niin täynnä juhlijoita, oli vähän enemmän tilaa käytävillä.

Hyvää 2.pääisiäispäivän jatkoa kaikille.