- niin no, jos oikeaoppisesti ajatellaan, niin tämä kait ei ole amigurumi. Mutta samaa tekniikkaa hyväksi käyttäen on kuitenkin tehty.  Olin siis tänään paikallisessa nappi-, kangas-, lanka-  ja askartelukaupassa guruminvirkkauskurssilla. Ja kun kerran vietettiin kynttilänpäivää niin lähdettiin kynttilää virkkaamaan.

En olekaan piiittkäään aikaan virkannut mitään "vaativaa", joten jännät paikat oli mulla. Kurssia ohjasi teinipoika ja hänen äitinsä, sairaustapauksien vuoksi olin ainoa kurssilainen paikalla, joten sain yksityisopetusta parin tunnin ajan. Ja rinkulasta lähdettiin liikkeelle. Tästä on tulossa kynttilänjalka.

Jalkaosuus valmiina, kynttilänpätkää aloitettuna. Tästä sitten vaan rohkeasti jatkamaan.

Nyt on kynttilä täytetty villalla. Yksi vaihtoehto täytteeksi on myös pumpuli, sitä laitan kotona seuraaviin gurumeihin. Tästä sitten ompeluhommiin jotta palaset saadaan kasattua kynttiläksi.

Näin pitkälle ehdin kurssiajan puitteissa. Loppusilauksen ja päättelytyön tein sitten kotona. Ja omaan versiooni lisäsin myös jonkinlaisen liekin, mallikappaleessa ei ollut liekkiä.  Eli tässä nyt kuva valmiista gurumikynttilästä.

Kynttiläosuutta kun virkkasin suunnittelin jo porkkaanaa..... muoto kun muistutti niin paljon porkkanasta. Ja niinpä mun koolauslangasta lähti muotoutumaan mielikuvitusvärinen porkkana:

Hetki vielä ja ... porkkana on työpöydällä ja valmistunee yötuntien aikana.

Hyvää alkavaa viikkoa.