Niinpä, niin... joskus voi maukaskin taikina epäonnistua. Aivan ihanan "Paraisten piparkakut" taikinan ohjeen mukaan tein kaikki, mutta siitä tuli aivan liian löysä leivottavaksi. En sitten millään saanut piparimuoteista taikinaa pois. Luovutin ja annoin syntyä uudenmallisia piparix piparkakkuja. Edelleenkään maussa ei ole mitään vikaa, ulkomuoto on vain "luova".

Aion kokeilla vielä kerran ohjetta ennen joulua ja mahdollisesti lisätä hiukan jauhoja.

 

PARAISTEN PIPARKAKUT:


125 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta ( tai 3-4 tl valmista piparimaustetta)

1 muna
1 1/2 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoja

Kiehauta sokeri, margariini, siirappia ja mausteet.         Anna jäähtyä. Lisää kanamuna. Sekoita lopuksi seuloen joukkoon vehnäjauho soodaseos.Laita taikina viileään yöksi. Voidaan myöskin pakastaa jos ei heti seuraavana päivänä ehdi paistamaan. Paista piparit 200 asteisessa uunissa, keskitasolla, kauniin ruskeiksi ( n. 7 - 10 minuuttia).

 

Hyvää alkavaa viikkoa ja

itsenäisyyden päivää jota saamme viettää huomenna.